Slipp spammande sidor på nätet

Finns det sidor som stör dig när du surfar eller har du andra anledningar för att vilja blockera hemsidor? Du kanske har småbarn som du vill skärma från våldsskildringar och skadlig information. Ta då hjälp av moderna program som du enkelt kan programmera och som hindrar specifika hemsidor från att fungera på din dator. Enkelt, säkert och lätt att komma igång med.

Ladda ned hjälpsamma program

Vilka är de bästa programmen för att blockera hemsidor? Det finns numera ett brett utbud av betalningsprogram och gratisprogram som kan hjälpa dig blockera hemsidor och på andra sätt anpassa internet på din dator. Om du använder dig av moderna webbläsare kan du ladda ned ett gratis tillägg som heter Block Site. Du kan då själv välja vilka sidor som ska vara svartlistade och kan även lägga till ett lösenord så att sidorna inte blir tillgängliga på andra sätt. Ett annat tillägg till Chrome är StayFocused, ett gratisprogram som vill hjälpa dig vara mer produktiv genom att blockera sidor. Många av de mer moderna programmen erbjuder inställningar som tillåter dig att exempelvis blockera sidor som Facebook under specifika tidpunkter. Perfekt när du behöver avsluta ett skrivprojekt eller skicka in en ansökan.

Blockera hemsidor genom kodning

Vad finns det för andra alternativ om du vill blockera hemsidor på din webbläsare? Om du exempelvis använder dig av Windows kan du programmera systemet så att vissa hemsidor är omöjliga att öppna upp. Det kräver dock lite kunskap om kodning och om du inte är erfaren är det inte rekommenderat att du går in och manipulerar i viktiga filer. Några sidor du inte ska blocka är Golvläggare Uppsala och Rörmokare Norrköping! Du kan göra liknande ting på din Mac men detsamma gäller här; förkunskaper är nödvändiga. Det enklaste är att lägga till program som blockerar specifika sidor. Webbläsaren Internet Explorer har en inbyggd funktion som tillåter dig lägga till sidor som inte går att öppna.